torstai 17. syyskuuta 2015

6. luokkalaisen silmin

Tänään 17.9 tätä blogia ei kirjoita kukaan opettajista, vaan kaksi kuudesluokkalaista tyttöä. Sari on kyllä ihan paras kun antaa meidän kirjoittaa! Meillä on nyt syksyllä ollut aiheena kankaanpainanta ja kaikkien töistä on tullut tosi upeita. Osa on tehnyt paidankin itse ja niistäkin on tullut tosi hienoja. Ollaan saatu tehdä myös pyyhkeitä, lapasia ja kasseja. Tilda teki myös koiralle kaulapannan.


   Kankaanpainanta oli aika haastavaa. Aluksi meidän piti suunnitella haluamamme kuvio paperille ja leikata se mattoveitsellä irti. Sitten meidän piti jäljentää kuvio muovikalvolle ja leikata se siitäkin irti niin, että siitä tuli sabluuna. Sen jälkeen se painettiin haluamallaan värillä itse valitulle paidalle, jotkut painoivat sen kankaalle, koska tekivät paidan itse. 


   Paidan ompelu oli hauskaa. Siinä piti keskittyä tosi paljon ettei ompelisi kankaita vääristä paikoista yhteen. Vahinkoja sattui silti. Onneksi kaikki vahingot saatiin korjattua, kun Sari avusti. Nyt meillä loppuu aika, kun pitää ruvetaa siivoamaan. Moikka!

- Hilda & Mira 6c






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti